Tänkte jag skulle försöka mig på.........

Har ju en del rabarber där ute som behöver tas om hand så jag tänkte ev.....Kom på har ju även en del jordgubbar kvar från igår dom kanske åxå går att ha i...

Vad tror ni?

verkar ju inte såååå krångligt...

Rabarbersaft

Kock: Leila Lindholm TV-program: Leila bakar 
En snabb och enkel rabarbersaft är det perfekta sättet att ta tillvara på rabarbern. Smakar mums till fikat!
Färdigt på: 85 min


1 kg rabarber
1.5 l vatten
4.5 dl strösocker
1 st cirton, saften
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Tips
Servera den gärna iskall med isbitar, garnera med färska jordgubbar eller lime.
Receptet ger cirka 3 liter.

Spädes efter smak, cirka 1x1.

Gör så här

1. Skär rabarbern i småbitar och med vatten i cirka 15 minuter, rör inte då blir saften grumlig. Sila och släng rabarberresterna.
2. Koka upp spadet igen tillsammans med strösocker och citronsaft, låt svalna.
3. Häll upp saften i tillbringare eller flaska.
4. Leilas tips!
5. Servera den gärna iskall med isbitar, garnera med färska jordgubbar eller lime.

Kommentarer

Populära inlägg